Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Goed gevonden worden in zoekmachines is belangrijk: je kunt een hele mooie website hebben maar als potentiële klanten de website niet kunnen vinden, heb je er weinig aan. Hoe zorg je ervoor dat je goed wordt gevonden?

Zoekmachine optimalisatie, of SEO (Search Engine Optimization), gaat over online vindbaarheid en is een voortdurend proces van maatregelen die ervoor zorgen dat een website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Met andere woorden een website die hoog vermeld staat in de zoekresultaten, bij voorkeur op de eerste pagina.

Hoe word je beter gevonden?

Zoekmachine optimalisatie is een herhalend proces waarbij verschillende technieken worden ingezet om enerzijds je website hoog in de zoekresultaten te krijgen en houden en anderzijds de inhoud van je website goed te laten aansluiten bij de zoekvraag van je gebruiker of (potentiële) klant. Het is belangrijk dit proces te herhalen zodat je website goed vindbaar blijft.

Zelf je vindbaarheid in zoekmachines verbeteren

Online vindbaarheid verbeteren kun je zelf heel goed leren. In de cursus SEO leer je hoe je dit doet.

Wil je eerst weten hoe vindbaar je website nu is? De SEO Scan onderzoekt en geeft advies hoe je je website kunt optimaliseren.

Cursus SEO

Heb je een website en wil je je vindbaarheid in zoekmachines verbeteren?

In de cursus SEO leer je hoe zoekmachine optimalisatie werkt en hoe je praktisch zelf je vindbaarheid kunt verbeteren.

zichtbaar-online-online-vindbaarheid-seo-online-marketing